jueves, 28 de marzo de 2024 20:36
imported

Matas no anirà a la presó

|

El Tribunal Suprem confirma la condemna per un delicte de corrupció pel cas Palma Arena, però redueix la pena de l'expresident balear a nou mesos i evita que acabi entre reixes

L'Alt Tribunal evita que l'expresident balear Jaume Matas vagi a la presó. El Suprem ha fet pública avui la sentencia. Elimina els delictes de malversació i prevaricació. L'única condemna que manté és pel trànsit d'influències. Per això mateix rebaixen la pena de sis anys de l'Audiència a nou mesos i un dia i una multa de 6.000?. Les penes de menys de dos anys permeten complir la condemna fora de la presó. Fonts judicials confirmen, per tant, que Matas no acabarà entre reixes.


En referencia al trànsit d'influències, el Suprem si que considera que Matas va utilizar la seva autoritat jeràrquica per pressionar a favor d'Alemany. L'Audiència de Palma confirma que Matas va beneficair amb fonts públics al periodista que escribia els seus discursos, Antonio Alemany, entre el 2003 i el 2007. En aquests anys, Matas va concedir a Alemany 200.000? per redactar discursos i assessorar en matèria informàtica. Alhora, el periodista va crear una agencia de notícies amb una subvenció de 450.000?.


L'Expresident balear Jaume Matas (PP) és el quart president autonòmic condemnat penalment des de la Constitució del 1978. Matas va ser responsable del Govern Balear entre el 1996-1999 i el 2003-2007 i Ministre de Medi Ambient des de l'any 2000 fins el 2003.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
Última hora

Pressdigital
redaccion@pressdigital.es
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Publicidad
Aviso-legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
CLABE