jueves, 18 de abril de 2024 04:42
Politica

Albert Miralles fa arribar a Joan Josep Nuet una carta on demana informació i "claredat" sobre el full de ruta

|

El secretari general del PSUC viu, Albert Miralles, ha fet arribar al coordinador nacional d'EUiA Joan Josep Nuet una carta oberta en relació a la participació de persones d'EUiA, moviment del qual el PSUC viu forma part, en la negociació del full de ruta d'Artur Mas.

La carta, completa, és la següent:

"Vaig veure amb sorpresa aquesta informació que t'adjunto en els mitjans de comunicació. Em vaig posar en contacte amb tu i em vas enviar una informació que entenc que corrobora la difosa en els mitjans, que també adjunto. Finalment per whats app em vas dir que "EUiA no ha signat cap Full de Ruta, debatrem i decidirem en dues setmanes, com s'ha acordat avui."

1.- A partir d'aquests fets et demano informació i claredat:

- qui o els qui han anat a aquesta reunió en representació d'EUiA

- aquestes persones per encàrrec que quin organisme o organismes de direcció han fet aquestes negociacions i acords.

- quin organisme de direcció coneixia i va acordar aprovar aquest principi d'acord publicat en els mitjans.

- per què està EUiA en aquests acords sense la coalició, al marge de la coalició ICV - EUiA.

- volem saber si s'han discutit els termes d'aquestes negociacions i acords en la comissió de govern de la coalició ICV ? EUiA i com era/és la posició d'ICV.

2.- En el comunicat de premsa que em vas passar es pot llegir que hi ha un acord sobre el full de ruta cap a l'estat propi, és a dir cap a la independència. El full de ruta defineix les fases, les concreta i s'estableix "la culminació democràtica del procés per part del poble de Catalunya", sense mes, sense cap relació ni vinculació amb la resta de l'estat. És una forma vergonyant de voler avançar cap a la independència, sense atrevir-se a escriure-ho. I et recordo que EUiA mai s'ha definit com a independentista, que no ha estat ni és independentista.

3.- EUiA en la VI assemblea dedica un títol complet dels estatuts per definir la seva coresponsabilitat amb IU. EUiA no es pot situar al marge d'aquesta coresponsabilitat, ja que això suposaria una ruptura amb el compromís adquirit d'actuar "dins de la coherència i contingut programàtic amb el projecte comú amb IU". És clar que aquests acords es confronten amb el projecte d'estat federal i republicà que defensa IU.

4.- Proposem que en l'ordre del dia consell nacional del 28 de març s'inclogui un punt específic per a informació i debat d'aquests acords i es convidi formalment i explícitament a una delegació de la direcció federal d'IU perquè hi participi.

5.- Proposem que en el consell nacional previst pel 28 de març presenti la dimissió la persona, o persones, que han provocat aquesta situació. No ens consta que actuessin en nom de la permanent col·legiada, ni de la comissió nacional, ni del consell nacional. En cas de no presentar-se les dimissions proposem una votació de revocació per a aquesta persona, o persones, de les seves responsabilitats en EUiA.

6.- No considerem possible que el consell nacional prengui en consideració el full de ruta per a la independència. No és possible perquè EUiA no és una organització independentista. Per tant després d'informar i debatre solament cal arxivar aquest full de ruta. Aquesta és una petició explicita al coordinador nacional d'EUiA J.J. Nuet com a màxim responsable de l'organització."

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
Última hora

Pressdigital
redaccion@pressdigital.es
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Publicidad
Aviso-legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
CLABE