viernes, 29 de marzo de 2024 10:06
Politica

El 46% de los escoceses votará 'No' a la independencia 

 

|

Estos datos suponen un aumento de un punto en el apoyo al 'Sí' y también un aumento del 'No' de dos puntos con respecto a mayo. Ahora el resto, un 17 por ciento, prefiere no posicionarse. Antes de preguntar por la certeza de la voluntad de ir a votar en el referéndum, la diferencia es de 58-42 por ciento a favor del 'No'.

El sondeig, elaborat per Panelbase, apunta a més a una consolidació de l'hegemonia política del Partit Nacionalista Escocès (SNP, per les seves sigles en anglès), en el poder al govern escocès des de fa sis anys.

"És una enquesta molt esperançadora pel 'Sí' i pel SNP. Amb una diferència d'una sola xifra un canvi de menys del 5 per cent prou per posar a la independència al capdavant", ha destacat el responsable de Govern Local i Planificació del govern escocès, Derek Mackay en un comunicat publicat en la web del SNP.

"Tot està a favor. Els simpatitzants del 'Si' estan més compromesos amb la votació que els del 'No' malgrat que la campanya negativa del 'Projecte Por'", ha afegit Mackay.

A nivell de partits, el SNP segueix clarament al capdavant, amb un 48 per cent d'intenció de vot, 3 punts més que els aconseguits en les eleccions de 2011. Per darrere queden el Partit Laborista (30 per cent), el Partit Conservador (13 per cent), el Partit Liberal Demòcrata (4 per cent) i uns altres (5 per cent). El sondeig ha estat elaborat a partir d'entrevistes realitzades entre el 17 i 24 de juliol a 1.001 escocesos amb dret a vot.

"L'enquesta també és molt positiva pel SNP. El nostre suport és encara major que en la nostra arrasadora victòria electoral de 2011 i el dels laboristes és encara menor que llavors", ha destacat Mackay. "Després de sis anys al govern, el SNP té ara més suport que els tres partits antiindependencia de Westminster junts, una prova de la confiança al govern del SNP", ha afegit.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
Última hora

Pressdigital
redaccion@pressdigital.es
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Publicidad
Aviso-legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
CLABE