jueves, 2 de mayo de 2024 05:50
Internacional

Más de 1.000 personas desaparecidas por los devastadores incendios de Hawaii

Ascendeixen a 115 les persones mortes per les flames a la illa de Maui.

|

Les autoritats estatunidenques han reconegut que no és clar el nombre de persones desaparegudes pels incendis forestals que van començar fa dues setmanes a la illa hawaiana de Maui, a causa de la falta de dades completes, però xifren les persones "reportades com desaparegudes" en un miler, mentre que ascendeixen a 115 els morts confirmats.

 

EuropaPress 5392788 edificios calcinados lahaina isla hawai eeuu
 

 

El cap de l'FBI a Honolulu, Steve Merrill, ha proporcionat la nova estimació de desapareguts només un dia després que l'alcalde del comtat digués que el nombre de desapareguts rondava els 850.

 

"No volem deixar cap pedra sense remoure, per la qual cosa estem considerant a tots els que estan en aquesta llista fins que poguem demostrar que no estan en ella", ha declarat Merrill, posant l'accent en que el nombre pot variar a mesura que segueixi arribant nova informació.

 

A més, ha assenyalat que, després de dies en els quals han treballat centenars d'equips de cerca i rescat i desenes de gossos rastrejadors a la zona cremada, han aconseguit rescatar al voltant de 1.400 de les 2.500 persones que inicialment van ser assenyalades com desaparegudes.

 

El president estatunidenc, Joe Biden, va estar aquest dilluns a l'illa, devastada pels incendis, on va avaluar la resposta de les agències governamentals de que ha estat l'incendi forestal més mortífer del país en l'últim segle, i va prometre ajuda als supervivents.

 

La resposta inicial del mandatari als incendis forestals de Maui va generar crítiques a principis d'aquest mes, principalment dels republicans, que van aprofitar un període de silenci de gairebé cinc dies entre els primers comentaris de Biden sobre els incendis i la següent vegada que va abordar públicament la tragèdia.

 

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
Última hora

Pressdigital
redaccion@pressdigital.es
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Publicidad
Aviso-legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
CLABE