jueves, 25 de abril de 2024 11:45
RSC

Les malalties metabòliques centraran La Marató de TV3 del 2015

|

Catalunyapress.- La 24a edició de La Marató de TV3, que es farà el 20 de desembre, es dedicarà a les malalties metabòliques, segons ha decidit el Patronat de la Fundació, a proposta de la Comissió Assessora Científica.

Una malaltia metabòlica és aquella que obstaculitza els processos bioquímics de l'organisme que intervenen en el creixement i la conservació dels teixits orgànics, en l'eliminació de productes de rebuig i en la producció d'energia per dur a terme les funcions corporals. Els experts estimen que un terç de la població catalana es veu afectada per una d'aquestes patologies.

Quan alguns dels nutrients dels aliments ingerits no poden actuar correctament en les cèl?lules que intervenen en les funcions essencials del cos (formació i manteniment del teixit, eliminació de les deixalles de l'organisme o producció d'energia, entre d'altres), vol dir que el metabolisme falla i, per tant, apareixen malalties com ara la diabetis, l'obesitat o l'hipertiroïdisme, entre altres.

L'any 1998, La Marató es va dedicar a la diabetis, la malaltia metabòlica de més incidència a Catalunya, amb una afectació pròxima al 14% dels ciutadans. Aquella edició va sensibilitzar abastament la societat, però també va representar un impuls significatiu en la recerca d'aquesta patologia a Catalunya. Disset anys després, La Marató se centrarà en aquesta i altres malalties metabòliques per aconseguir impulsar nous projectes de recerca en biologia cel·lular, teràpies gèniques, nous medicaments i tractaments diana que millorin la qualitat de vida de les persones que afecten i, en general, per avançar en el coneixement d'aquestes malalties des de totes les àrees de la recerca (bàsica, clínica i epidemiològica).

Per això, la pròxima edició de La Marató de TV3 desplegarà la seva capacitat de sensibilització social i de mobilització popular per donar visibilitat a les malalties del metabolisme a través d'una fórmula que barreja informació i entreteniment, posada a l'abast de la societat catalana a través dels mitjans de comunicació de la CCMA, TV3 i Catalunya Ràdio.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
Última hora

Pressdigital
redaccion@pressdigital.es
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Publicidad
Aviso-legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
CLABE