viernes, 26 de abril de 2024 10:28
Sociedad

El Papa Francisco: "No més guerres!

|

El Papa Francisco va instar el diumenge a persones de totes les confessions que s'unissin a ell i els catòlics de tot el món en un dia d'oració i dejuni el 7 de setembre per la fi del conflicte a Síria.

Dirigint-se a milers de persones a la plaça de Sant Pere, va fer un llarg i apassionat crida a la pau a Síria i en tot Orient Pròxim, va dir que Déu i la història serien els jutges dels quals promouen la violència o eviten la pau. El papa Francisco va condemnar l'ús d'armes químiques, que les potències occidentals atribueixen al Govern sirià, però va agregar: "Guerra, mai més".

Estats Units i França estan considerant una acció militar contra Damasc en resposta a l'atac químic però Francisco va instar a la comunitat internacional a dur a terme tots els esforços per portar la pau, basada en "el diàleg i negociacions". "La violència mai porta a la pau, la guerra porta a la guerra, la violència porta a la violència", va declarar.

El Papa va demanar als 1.200 milions de catòlics del món que resin per la pau a Síria i compleixin un dia d'oració i dejuni el dissabte. Francisco va anunciar aquesta iniciativa un dia després de reunir-se amb alts càrrecs vaticans sobre Síria. Va dir que encapçalaria un servei d'oració especial a la plaça de Sant Pere el dissabte entre les 7 de la tarda i la mitjanit.

El Papa va convidar a altres cristians, membres d'altres religions i "tota la gent de bona voluntat" al fet que s'unissin a la iniciativa catòlica de qualsevol manera que consideressin oportú. La iniciativa de la pau és un record de les vàries que va dur a terme el mort papa Juan Pablo II, entre elles quan va manar a uns enviats a l'Iraq, Estats Units i diverses capitals europees en 2003 per intentar parar la guerra de l'Iraq.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
Última hora

Pressdigital
redaccion@pressdigital.es
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Publicidad
Aviso-legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
CLABE